Zašto odabrati Qualified® test?

Zašto odabrati Qualified® test?

Rizik za Down sindrom kod trudnice starosti 35 godina iznosi 1:360

Zašto odabrati Qualified® prenatalni test?

  • -          Precizan je preko 99.9%, fetalna frakcija se analizira najsavremenijom 4.0 tehnologijom.
  •     Sveobuhvatan je. Preko 100 mikrodelecija i duplikacija.
  •    Bez rizika je,  nema opasnosti po zdravlje mame i bebe.
  •    Niste sami. Test se izvodi uz konsultaciju stručnog tima.
  •    Brz je. Rezultati za 3 do 5 radnih dana od prijema u laboratoriju.
  •           Pogodan je. Izvodi se  kod blizanačkih i VTO trudnoća.

Visoka stopa uspješnosti

 U 99, 4% slučajeva Qualified® test daje rezultat o genetskim sindromima.

Vjerovatnoća da li analiza Qualified® testa može biti sprovedena uspješno ili ne, dosta zavisi od toga koliko je slobodno-cirkulišuće fetalne DNK (cffDNA) prisutno u majčinoj krvi. Procenat cffDNA zavisi i od nedjelje trudnoće (što je trudnoća ranija, to je cffDNA prisutna u manjem procentu), kao i od težine majke (što je veća težina majke, to će biti izolovano manje bebine cffDNA).

Udio slobodno-cirkulišuće fetalne DNK

Da bi se utvrdio određeni hromozomski poremećaj kod fetusa, udio slobodno-cirkulišuće fetalne DNK (cffDNA) („fetalna frakcija“) u krvi majke mora iznositi najmanje 2%. Qualified® test se može uraditi od navršene 10. nedjelje trudnoće (GN 10 + 0), jer udio fetalne DNK u majčinoj krvi raste sa odmicanjem trudnoće. Do 21. nedjelje trudnoće se udio bebine DNK iz nedjelje u nedjelju povećava za 0, 1% , dok se nakon 21. gestacijske nedjelje povećava za 1, 1%.

Partnerska laboratorija mjeri „fetalnu frakciju“ prilikom sprovođenja svakog Qualified ® testa. Ukoliko je fetalna frakcija ispod 2%, ne može se sprovesti evaluacija testa. Bio Save Lab tada dobija obavještenje iz laboratorije u Italiji da je nešto kasnije potrebno dostaviti novi uzorak krvi i o tome obavještava klijentkinju.

Visokokvalifikovani tim ljekara za dijagnozu i savjetovanje

Tim u laboratoriji BioRep® čine visokokvalifikovani ljekari i naučnici, uključujući i specijaliste humane genetike, laboratorijske medicine, ginekologije i akušerstva.

Naš tim u partnerskoj laboratoriji BioRep® i Bio Save tim će rado odgovoriti na Vaša pitanja vezana za prenatalnu dijagnostiku, NIPT, kao i tumačenje Qualified® testa.

Sign In